Лідерство як складова культури безпеки праці - Володченкова, Н. В.; Накемпій, О. К. (Національний педагогічний університет ім. М. П. Драгоманова, 2022)
Культура лідерства з безпеки праці та виробничих процесів формується не лише організаційними заходами, а створенням системи з постійними, послідовними діями, рішеннями та особистим прикладом керівника підприємства та аналогічними діями керівників усіх структурних підрозділів. У роботі такої системи керівник на засадах критеріїв, що існують лідерства формулює для себе зобов'язання та цілі на поточний рік за кожним із критеріїв та забезпечує їх реалізацію у визначені терміни. Завершується цикл системи оцінюванням результативності лідера.
Keywords: лідерство; безпека праці; виробничі процеси; культура лідерства