Робоча програма навчальної дисципліни «Прокатне виробництво у чорній металургії» - Кухар, В. В.; Грибков, Е. П. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Прокатне виробництво у чорній металургії – основний спеціальний курс металургійного спрямування, який дозволить отримати знання в області теорії пластичної деформації металів та відповідних технологій. Теорія обробки металів тиском розвивається у трьох напрямках: механіко-математичному, фізичному та фізико-хімічному й тісно пов'язана з теорією пружності, теорією пластичності, фізикою металів та металознавством. Знання з теорії пластичної деформації дозволяють проаналізувати існуючі процеси з метою їх удосконалення, а також розробляти нові технології.