Комплекс програм для чисельного моделювання теплових режимів в опалювальних культиваційних спорудах - Біляєва, В. В.; Бразалук, Ю. В.; Шербіна, С. А. (Український державний університет науки і технологій, 2024)
Для отримання науково обґрунтованої інформації щодо формування температурних режимів у культиваційних спорудах необхідне використання багатопараметричних моделей. Нині існує дефіцит таких моделей. Тому розробка багатовимірних динамічних моделей для прогнозування температурних режимів у культиваційних спорудах є важливим науковим завданням. У роботі розглядається два класи математичних моделей для аналізу теплових режимів у культиваційних спорудах на базі яких створено комплекс програм чисельного моделювання.