Пристрій для ротаційної роздачі розтрубів - Аніщенко, О. С.; Кухар, В. В.; Присяжний, А. Г. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Пристрій для ротаційної роздачі розтрубів містить привід, що забезпечує обертання деформуючого інструмента навколо двох центрів, один з яких знаходиться в площині перерізу інструмента. При цьому деформуючий інструмент виконаний у формі пуансона з поперечним перерізом у вигляді краплі. Пуансон має в перерізі контур лемніскати Бернуллі, який визначається за заданою формулою.