Оцінка результатів реалізації інструментів удосконалення процесів транспортного обслуговування підприємства - Коваленко, О. В.; Kovalenko, O. V. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
У даній роботі проведено аналіз сучасних методів контролю над рухомим складом на промислових підприємствах, використовуючи автоматизовані системи моніторингу з датчиками, RFID та GPS. Здійснено оптимізацію бізнес-процесів обробки вагонів, вдосконалено модель "TO BE" та запропоновано впровадження інтерактивних дашбордів для оперативного управління та контролю за рухомим складом. Розглянуто можливість використання даних дашбордів для аналізу часу простою вагонів, відстеження нормативів вантажних операцій та оцінки роботи станцій. Застосування класичних аналітичних методів у комбінації з даними вантажної служби дозволило визначити оптимальний час перебування вагонів під технологічними операціями. Результати включають рекомендації з оптимізації часу простою на під'їзній колії. Висвітлено економічний ефект від впровадження інтерактивних дашбордів, вказано на зменшення витрат на підготовку звітів та плати за користування вагонами через доступність інформації для управлінських рішень. Заключено, що ця технологія сприятиме ефективному використанню ресурсів та може вплинути на стратегічне прийняття рішень в компанії.

This study analyses contemporary methods of monitoring the movement of rolling stock in industrial enterprises, employing automated monitoring systems with sensors, RFID, and GPS. Business processes for handling wagons have been optimised, refining the "TO BE" model, and implementing interactive dashboards for operational management and rolling stock control. The potential use of dashboard data to analyse wagon idle time, track cargo operation norms, and evaluate station performance is explored. Applying classical analytical methods in combination with freight service data has enabled the determination of the optimal time for wagons to undergo technological operations. Results include recommendations for optimizing idle time on the approach track. The economic impact of implementing interactive dashboards is highlighted, indicating reduced costs for report preparation and wagon usage fees due to the availability of information for managerial decisions. It is concluded that this technology will contribute to efficient resource utilization and may influence strategic decision-making within the company.
Evaluation of the results of implementing tools for improving transport service processes of an enterprise
Keywords: модель бізнес-процесу; управління зазілничного транспорту; час перебування вагонів; інтерактивні дашборди; приїомо-сдавальні операції; диспетчерський персонал; операція; рухомий склад; тяговий склад; інформційно-диспетчерська система; станція; вантажний фронт; model of business process; management of railway transport; time of cars stay; interactive dashboards; priiomo-dispatch operations; dispatching personnel; operation; rolling stock; traction stock; information-dispatching system; station; cargo front