Інноваційні технології та системи захисту навколишнього середовища : силабус - Пікареня, Д. С. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Сучасний світ неможливо уявити без інновацій та інноваційних технологій, які вже здійснилися і стали звичними, так і без майбутніх, що сприяють подальшій еволюції. Інноваційна діяльність в сфері захисту навколишнього середовища привела до розвитку природозахисних технологій на новому, більш високому рівні. Під інноваційними маються на увазі такі технології та системи захисту навколишнього середовища, які не просто впроваджені у виробництво, а успішно впроваджені та приносять прибуток, тобто, вони якісно відрізняються від попередніх аналогів.