Використання мідного мікродобрива для інкрустації насіння пшениці озимої - Петрушина, О. Г.; Крамарьов, С. М.; Максимова, Н. М. (Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН, 2024)
Науковий досвід і виробнича практика переконливо свідчать, що від якості підготовки посівного матеріалу до сівби залежить величина і якість майбутнього врожаю. Тому своєчасне проростання насіння є важливим етапом росту і розвитку рослин на початку їх онтогенезу. Одним із етапів пророщування є припинення післязбирального фізіологічного спокою насіння, для чого використовуються різні методи та процеси попередньої передпосівної обробки, включаючи вплив температури, світла, гормонів та ферментів.