Обгрунтування параметрів процесу підготовки магнетитових кварцитів до збагачення для умов ПРАТ ПівнГЗК - Заяць, І. А.; Zaiats, I. A. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Об’єктом дослідження є технологічна схема збагачення ПРАТ ПівнГЗК. Предметом дослідження є процеси підготовки магнетитових кварцитів. У першому розділі проаналізовано сучасний стан підприємства, та діючої фабрики збагачування. Надана загальна характеристика сировинної бази, та основних виробничих можливостей. Приведено аналіз технологічних рішень діючої фабрики. В результаті визначена необхідність вдосконалення діючої технології з метою покращення якісних показників, сформульовано напрямки дослідження, які планується вивчати в рамках кваліфікаційної роботи, досягнення позитивних результатів планується за рахунок вдосконалення процессу подрібнення. У другому розділі проведено аналіз запропонованої технології. визначено її доцільність, обґрунтовано необхідність та можливість застосування, наведено очікувані зміни якісних характеристик технологічного процесу.

The object of the study is the technological scheme of enrichment of PJSC PivnGZK. The subject of the study is the processes of preparing magnetite quartzites. The first section analyzes the current state of the enterprise and the operating enrichment factory. A general characteristic of the raw material base and main production capabilities is provided. An analysis of the technological solutions of the operating factory is presented. As a result, the need to improve the current technology in order to improve quality indicators was identified, research directions were formulated, which are planned to be studied within the framework of qualification work, achieving positive results is planned by improving the grinding process. In the second section, an analysis of the proposed technology was conducted. its feasibility was determined, the need and possibility of application were substantiated, and expected changes in the quality characteristics of the technological process were given.
Justification of the parameters of the process of preparing magnetite quartzites for enrichment for the conditions of PJSC PivnGZK
Наук. керівник: Левченко К. А., канд. тех. наук, доцент
Keywords: млин; якість; подрібнення; магнетитові кварцити