Особливості розкислення сталі при використанні ферохрому - Нізяєв, К. Г.; Федоров, Р. Ф.; Малій, Х. В.; Рубан, В. О. (Національний технічний університет «Харківський політехничний інститут», 2025)
Технологію легування хромом без розкислення кремнієм у печі слід вважати прийнятною найбільше для марок сталі з вмістом вуглецю більше 0,30%. У цьому випадку зазвичай менше (FеО) в шлаку і [О] у металі, в іншому випадку великий вигар хрому і можливе підвищення неметалевих включень у сталі.