Екологічна самосвідомість як основа екологічного виховання - Накемпій, О. К.; Володченкова, Н. В. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021)
У даній статті обґрунтовується актуальність формування екологічної самосвідомості як компоненти екологічної культури особистості і регулятора екологічно релевантноїповедінки людини.

The article argues in favorof developing an environmental consciousness as a component of the general environmental culture of a person. This consciousness will act as a regulator of an environmentally relevant behavior.
Keywords: екологічно релевантна поведінка; екологічна свідомість; екологічна самосвідомість; екологічна культура; environmentally relevant behavior; environmental consciousness; environmental self-consciousness; environmental culture