Сучасні техніко-технологічні аспекти прокатного виробництва : силабус - Кулік, Т. О. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Для підготовки фахівця з металургії цей курс дає знання та навички з розробки і технічного обґрунтування технології прокатки, а також забезпечення експлуатаційної ефективності сучасного металургійного обладнання на основі глибокого розуміння процесів, що відбуваються в осередку деформації, та широкого знання перспектив розвитку обладнання прокатних цехів. На практиці вирішуються задачі з оптимізації та розрахунку технологічних режимів прокатки основних її видів, синтезу основних вузлів і механізмів прокатного обладнання. Курс дозволяє ознайомитися з основами технології виробництва прокату, отримати знання в області теорії та технології безперервних металургійних процесів та набути навичок з проектування безперервних автоматичних металургійних ліній і агрегатів.