Розробка технології прокатки особливо тонких штаб на стані НТЛС 1680 - Пожидаєв, А. В.; Pozhidaev, A. V. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
В роботі виконано літературний огляд технологічних режимів та обладнання виробництва листового прокату на широкоштабових станах. Було удосконалено технологію та виконано модернізацію НТЛС 1680 Запорізького металургійного комбінату. Адекватність розроблених заходів підтверджена розрахунками енергосилових параметрів за допомогою програмного продукту Microsoft Excel також проведені розрахунки на міцність станини, валків та натискного пристрою. Розрахована економічна доцільність модернізації у економічному розділі.

In the work, a literature review of technological modes and equipment for the production of rolled products on plate mills is performed. For NTLS 1680 of the Zaporizhzhya Metallurgical Plant, the technology was improved and modernization was carried out. The adequacy of the developed measures is confirmed by calculations of power parameters using Microsoft Excel software. Calculations were also made for the strength of the stand, rolls and pressure device. Calculated economic feasibility of modernization in the economic section.
Developing the technology for rolling ultra-thin strips at the 1680 strip mill
Keywords: прокатка; прокатний стан; математична модель; енергосилові обтиснення; гарячекатаний прокат; різнотовщинність; технологія прокатки особливо тонких штаб; rolling; rolling mill; mathematical model; power-energy parameters; hot-rolled steel; variation in thickness; technology of thin sheet rolling