Модернізація системи керування пуском електродвигунів насосів високого тиску мартенівського цеху - Сичов, В. В.; Sychev, V. V. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
У першому розділі проведено аналіз предметної області, що включає детальний огляд існуючої системи пуску електродвигунів насосної станції високого тиску. Виявлено основні недоліки системи та обґрунтовано необхідність її модернізації. У другому розділі розглянуто теоретичні аспекти частотних перетворювачів, зокрема, їх вплив на характеристики електродвигунів та загальну ефективність насосних станцій. Третій розділ присвячений програмі, методиці та результатам експериментальних досліджень. Проведено тестування нової системи в умовах, наближених до реальних, з метою оцінки її ефективності. У четвертому розділі виконано економічний аналіз доцільності впровадження частотного перетворювача, включаючи розрахунок окупності проекту та потенційні економічні вигоди.

In the first section, an analysis of the subject area is carried out, which includes a detailed review of the existing starting system of electric motors of a high-pressure pumping station. The main shortcomings of the system are identified and the need for its modernization is justified. The second section considers the theoretical aspects of frequency converters, in particular, their impact on the characteristics of electric motors and the overall efficiency of pumping stations. 8 The third section is devoted to the program, methodology and results of experimental research. The new system was tested in conditions close to real ones in order to assess its efficiency. The fourth section performs an economic analysis of the feasibility of implementing a frequency converter, including calculating the project payback and potential economic benefits.
Modernization of the control system for starting electric motors of high-pressure pumps of the open-hearth shop
Наук. керівник: Цимбал Б. М., д. держ. упр., доцент
Keywords: енергозбереження; частотний перетворювач; насосна станція; електродвигун; модернізація; економічний розрахунок; енергоефективність; промислове обладнання; energy saving; frequency converter; pumping station; electric motor; modernization; economic calculation; energy efficiency; industrial equipment