Робоча програма з дисципліни "Автоматизовані системи управління технологічними процесами в гірничо-металургійному виробництві" - Сімкін, О. І. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Особливістю дисципліни є комплексний підхід до формування навичок проєктування та експлуатації АСУТП. В лекційній частині більша увага приділяється вивченню теоретичного матеріалу Віртуальний лабораторний практикум першого семестру, розроблений під керівництвом автора, містить до 8 лабораторних робіт. Кожна з них є програмним комплексом, розробленим з використанням сучасних середовищ програмування, та являє собою імітатор об'єкта управління, систем регулювання і частково – верхнього рівня АСУТП. Мета лабораторних робіт другої частини курсу в спеціалізованому програмному середовищі Siemens ТІА PORTAL – надання здобувачам практичних навичок проєктування технічного і програмного забезпечення систем контролю та регулювання з використанням елементів систем сигналізації та ПАЗ.