Робоча програма навчальної дисципліни «Обслуговування і ремонт технологічного обладнання процесів обробки металів» - Кулік, Т. О. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Обслуговування і ремонт технологічного обладнан ня процесів обробки металів – вибіркова дисципліна і може бути рекомендована слухачам освітньо-професійних програм «Сучасні технології прокатного виробництва», «Аглодоменне виробництво», «Металургія сталі» «Інноваційна діяльність в матеріалознавстві» та слухачам інших ОПП. Фахівцю цей курс дає знання та навички з визначення по казників експлуатаційної надійності, проведення технічної діагностики, забезпечення мінімальних втрат на тертя, зменшення зносу, розробки раціональних заходів по підтриманню обладнання в працездатному стані. На практиці вирішуються задачі розробки математичних моделей, що адекватно описують втрату працездатності обладнання. Курс дозволяє ознайомитися з способами ефективного та якісного післяре монтного збирання. Особливістю курсу є вивчення сучасних методів та способів відновлення працездатності обладнання обробки тиском, в тому числі унікального металургійного устаткування.