Наукометричні та інформаційні інструменти дослідної діяльності та методика роботи над науковою публікацією : методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань - Малій, Х. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
У методичних рекомендаціях наведено основні підходи до виконання індивідуальних завдань з дисципліни «Наукометричні та інформаційні інструменти дослідної діяльності та методика роботи над науковою публікацією». Розглянуто особливості пошуку, аналізу та систематизації наукової інформації з використанням міжнародних наукометричних баз даних і електронних ресурсів. Наведено рекомендації щодо формування ключових слів, виконання аналітичного огляду літератури, підготовки наукової статті за структурою IMRAD, оформлення бібліографічних посилань та дотримання принципів академічної доброчесності. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти, аспірантів і молодих науковців технічних спеціальностей.