Проєктна діяльність як засіб реалізації steam освіти в старшій школі - Кайдан, Н. В.; Ходика, Х. В. (Донбаський державний педагогічний університет, 2023)
Статтю присвячено полідисциплінарному підходу до вивчення природничо-математичних дисциплін – STEAM-освіті, впровадження якої, на даний момент, є однією з актуальних проблем в системі освіти Україні. Увагу зосереджено на проєктному методі – одному з найбільш перспективних засобів реалізації STEAM-освіти у сучасній школі. Зокрема, висвітлено практичні питання реалізації STEAM-освіти у старшій школі, на прикладі STEAM-проєкту «Козацькі клейноди – святині українського народу». Виокремлено основні значущі елементи проєкту та описано етапи його реалізації.
Keywords: STEM-освіта; проєкт; проєктна діяльність; старша школа