Розробка заходів щодо підвищення якості магнетитового концентрату в умовах АТ" Південний ГЗК" - Слюзко, Р. Р. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Об’єкт дослідження – процес збагачення магнетитових руд в умовах АТ «Південний ГЗК». Предмет дослідження – технологічні та організаційні заходи, спрямовані на підвищення якості магнетитового концентрату. У першому розділі проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку технологій збагачення магнетитових руд. Надано загальну характеристику процесів магнітного збагачення та факторів, що впливають на якість залізорудних концентратів. Проведено аналіз існуючих технологічних рішень щодо підвищення вмісту заліза в концентраті та зниження вмісту домішок. У результаті визначено необхідність удосконалення окремих стадій технологічного процесу збагачення, сформульовано невирішені питання підвищення якості магнетитового концентрату в умовах АТ «Південний ГЗК». У другому розділі проведено аналіз виробничої діяльності та технологічної схеми АТ «Південний ГЗК», визначено основні фактори, що впливають на якість концентрату, обґрунтовано напрями вдосконалення технологічного процесу, наведено результати аналізу технологічних показників та причин втрат заліза під час збагачення. 5 У третьому розділі розроблено та обґрунтовано заходи щодо підвищення якості магнетитового концентрату та розраховано якіснокількісну та водно-шламову схеми з новими технологічними рішеннями та схему з додатковими пісками.
Наук. керівник: Левченко К.А., канд. тех. наук, доцент
Keywords: магнетитовий концентрат; збагачення залізних руд; магнітна сепарація; вилучення заліза; якість концентрату; Південний ГЗК; технологічна схема; ефективність збагачення