Підвищення безпеки праці шляхом оптимізації структури змінної роботи парацівників кар’єру - Кружилко, О. Є.; Володченкова, Н. В.; Полукаров, О. І. (Український державний університет імені Михайла Драгоманова, 2024)
Міжнародна організація праці визнала видобуток корисних копалин одним із найнебезпечніших видів промислової діяльності у світі, за фактором кількості ризиків для працівників. Проведене дослідження базувалося на аналізі умов безпеки та гігієни праці гранітних кар’єрів. Було обрано саме ці виробничі об’єкти, бо для них характерні певні чинники, що перевищують норми безпеки виробничого середовища та трудового процесу, що напряму корелюється зі зростанням професійних захворювань серед працівників.
Keywords: видобуток корисних копалин; промислова діяльність; безпека праці; ризик; професійні захворювання