Робоча програма з навчальної дисципліни «Переробка техногенної сировини» - Кушнірук, Н. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Дисципліна «Переробка техногенної сировини» спрямована на ознайомлення студентів з основними принципами та методами обробки відходів і вторинної сировини для отримання корисної продукції. Під час курсу студенти вивчатимуть різні типи техногенної сировини, її хімічний склад і властивості. Вони дізнаються про ключові технології та процеси, такі як піроліз, газифікація, гідроліз, каталіз тощо. Особливу увагу буде приділено методам очищення та рециклінгу для зменшення впливу на екологію. На практичних заняттях студенти ознайомляться з обладнанням, яке використовується для переробки сировини, і братимуть участь у лабораторних дослідженнях для вдосконалення технологічних процесів.