Використання мобільних дробарно-перевантажувальних пунктів для підвищення ефективності виймально-навантажувальних робіт - Потніченко, О. М. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Мета роботи – підвищення ефективності виймальнонавантажувальних робіт за рахунок використання мобільних бункерівперевантажувачів. Об'єкт дослідження – процеси виймально-навантажувальних і транспортних робіт глибоких кар’єрів. Предмет дослідження – параметри екскаваторноавтомобільного комплексу глибоких кар’єрів. Зміст роботи: У першому розділі вивчено основне технологічне обладнання для виймально-навантажувальних робіт: екскаваторна техніка, мобільні бункерні установки та гусеничні транспортери. У другому розділі досліджено особливості експлуатації комплексів механізації із використанням мобільних бункерівперевантажувачів. У третьому розділі розділі оцінено вплив використання мобільних дробарно-перевантажувальних пунктів на склад екскаваторноавтомобільного комплексу
Наук. керівник: Григор’єв Юліан Ігорович, канд. тех. наук, доцент
Keywords: мобільний дробарно-перевантажувальний комплекс; виймально-навантажувальні роботи; екскаватор; автосамоскид; екскаваторно-автомобільний комплекс