Розробка заходів з освоєння виробництва сталі марки DC01 мартенівскої виплавки з забезпеченням механічних властивостей у повній відповідності з EN 10130-2006 - Спічак, О. Ю.; Spichak, O. Yu. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Приведена у магістерській дисертації робота направлена на розробку енергоефективної технології виробництва сталі марки DC01 – основної сталі яка використовується для загальних потреб у країнах Євросоюзу та у всьому світі. У роботі використовувалися наступні методи дослідження: це перш за все аналіз поточних статистичних даних механічних властивостей сталі 08кп,пс з метою виділення напрямків роботи, проведення промислових експериментів на базі виявлених закономірностей та виділення основних технологічних режимів обробки, вдосконалення технології за рахунок підвищення енергоефективності відпалу. В результаті роботи була розроблена енергоефективна технологія виробництва сталі марки DC01 з механічними властивостями у повній відповідності з EN 10130-2006.

The work presented in the master's thesis is aimed at developing an energyefficient technology for the production of DC01 steel, the main steel used for general needs in the European Union and around the world. The following research methods were used in the work: first of all, the analysis of current statistical data on the mechanical properties of 08kp,ps steel to identify areas of work, conducting industrial experiments based on the identified patterns and identifying the main processing modes, and improving the technology by increasing the energy efficiency of annealing. As a result, an energy-efficient technology for the production of DC01 steel grade with mechanical properties in full compliance with EN 10130-2006 was developed.
Development of measures to master the production of DC01 steel of the March smelting with the provision of mechanical properties in full compliance with EN 10130-2006
Наук. керівник: Пашинський Володимир Вікторович, доктор технічних наук, професор
Keywords: DC01; межа плинності; режим відпалу; хімічний склад; EN 10130-2006; економічний ефект; мікроструктура; ковпакові печі; yield strength; annealing mode; chemical composition; economic effect; microstructure; cap furnaces