Дослідження моделей, методів та інформаційних технологій підтримки керування дільницею з ремонту електроустаткування - Клап, Д. С.; Klap, D. S. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Мета роботи: Підвищити ефективність керування дільницею ремонту електроустаткування шляхом дослідження предметної області та розробки методів інформаційної підтримки, включаючи математичні моделі, алгоритми та програмні компоненти для автоматизації процесів планування, обліку та аналізу даних. Об’єктом дослідження є процеси керування дільницею ремонту електроустаткування на промисловому підприємстві. Предмет дослідження. Методи, моделі та інформаційні технології для автоматизованої обробки даних про несправності, ресурси та виконання ремонтів. В першому розділі розглянуто аналіз стану питання та концепцій з проблеми керування дільницею з ремонту електроустаткування. В другому розділі проведено розробку математичної моделі об’єкта та методики дослідження. В третьому розділі розроблені засоби моделювання предметної області. В четвертому розділі проведення та результати теоретичних та експериментальних досліджень заданого об’єкта. В п’ятому розділі зроблені економічні розрахунки.

The aim of the work: To increase the management efficiency of the electrical equipment repair section by investigating the subject area and developing information support methods, including mathematical models, algorithms, and software components for the automation of planning, accounting, and data analysis processes. The object of the study is the management processes of an electrical equipment repair section at an industrial enterprise. The subject of the study involves methods, models, and information technologies for automated processing of data regarding malfunctions, resources, and repair execution. In the first section, an analysis of the state of the art and concepts regarding the problem of managing an electrical equipment repair section is carried out. In the second section, the development of the mathematical model of the object and the research methodology is performed. In the third section, modeling tools for the subject area are developed. In the fourth section, the execution and results of theoretical and experimental studies of the specified object are presented. In the fifth section, economic calculations are provide.
Research of models, methods, and information technologies for decision support in electrical equipment repair section management
Наук. керівник: Костіков Олександр Анатолійович, доцент