Використання різних нотацій моделювання бізнес-процесів торговельного підприємства для планування його діяльності - Латишева, О. В.; Недвига, М. В.; Наконечна, Ю. В. (Академія економічних наук України; Інститут економіки промисловості НАН України, 2021)
У статті представлено процедуру подальшого вдосконалення функціонування торговельного вітчизняного підприємства для забезпечення його конкурентоспроможності та сталості, що пов’язано з процесами налагодження, регламентації, реорганізації та удосконалення бізнес-процесів. Розглянуто можливість підвищення ефективності планування функціонування торгівельного підприємства на підставі моделювання бізнес-процесів, що дозволяє наочного відобразити всі процеси й етапи діяльності та управління, встановити існуючі проблеми, визначити ресурси, регламенти, завдання та результати. Доведено, що побудова та використання моделей бізнес-процесів у різних нотаціях націлено на підвищення ефективності планування функціонування торгівельного підприємства, оскільки ці моделі дозволяють наочно відобразити всі процеси й етапи діяльності та управління, встановити існуючі проблеми у вигляді «критичних точок» процесу, визначити ресурси, регламенти, завдання та бажані результати.
Keywords: бізнес-процеси; моделювання бізнес-процесів; функціональна модель; декомпозиція; нотація IDEF0; методологія «Architecture of Integrated Information Systems – ARIS»; платформа «Bizagi. Modeler»