Робоча програма навчальної дисципліни «Теоретичні закономірності відновлення металів» - Єфімова, В. Г. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Основними завданнями сучасної металургії є істотне поліпшення якості металів та надання їм нових функціональних властивостей з одночасним зменшенням шкідливого впливу металургійного виробництва на навколишнє середовище. Вирішення цих завдань неможливе без знання термодинамічних та кінетичних закономірностей, що лежать в основі сучасної металургії, а саме у процесах відновлення металів. Цим зумовлена нагальна потреба оволодіння майбутніми спеціалістами – металургами теорії закономірності відновлення металів.