Переведення працівників між бізнес-одиницями корпоративної структури як інструмент управління персоналом - Долинко, О. О.; Шевченко, Н. Ю.; Dolynko, O. O.; Shevchenko, N. Yu. (Baltija Publishing, 2023)
Інститут «переведення на іншу роботу» у трудовому праві почав формуватися наприкінці 20-х років XX століття. Зміст поняття «переведення на іншу роботу» не раз змінювався в ході розвитку трудового законодавства. Наприклад, у роботі [2] переведення працівника на інше підприємство, унаслідок якого відбувається припинення трудового договору, відносено за територіальною ознакою до різновидів переведень на іншу роботу та вважається зміною істотних умов праці. Крім того, таке переведення є одночасно підставою для звільнення з попереднього місця роботи. Але оскільки працівник надає свою згоду на таке переведення і має приступити до виконання своїх обов’язків у нового роботодавця, то це все ж таки можна вважати переведенням, а не звільненням.
Transfer of employees between business units of the corporate structure as a human resource management tool