Етичні аспекти персоналізації та використання даних у маркетингових комунікаціях - Харченко, О. С. (International Scientific Unity, 2025)
У сучасних умовах цифрової економіки персоналізація маркетингових комунікацій є одним із найважливіших інструментів залучення споживачів. Використання великих даних (Big Data), алгоритмів штучного інтелекту та машинного навчання дозволяє брендам розробляти ефективні таргетовані рекламні кампанії, які підвищують рівень залученості користувачів та збільшують конверсії. Однак надмірне використання персональних даних, відсутність прозорих механізмів згоди споживачів на їх обробку та потенційні загрози цифрової дискримінації викликають етичні занепокоєння серед науковців та практиків маркетингу.