Автоматизація тракту транспортування гірничої маси дробарного цеху гірничо-збагачувального комбінату - Сімкін, О. І.; Рябченко, А. А. (Приазовський державний технічний університет, 2025)
Розглянуто основне технологічне обладнання тракту дроблення та транспортування гірничої маси дробарного цеху одного з гірничо-збагачувальних комбінатів України. Описано функції та технічні засоби існуючої системи автоматизації, її основні недоліки. Сформульовано основні напрями модернізації системи управління трактом, в т.ч. необхідність використання частотного управління двигунами конвеєрів за допомогою частотних перетворювачів, провадження нових технічних засобів та відеокадрів людино-машинного інтерфейсу.

The main technological equipment of the crushing and transporting tract of the rock mass of the crushing shop of one of the mining and processing plants of Ukraine is considered. The functions and technical means of the existing automation system are described, as well as its main shortcomings. The main directions of modernization of the tract control system are formulated, including the need to use frequency control of conveyor motors using frequency converters, the introduction of new technical means and video frames of the human-machine interface.