Використання методів аналізу ринкових тенденцій та динаміки для підвищення операційної ефективності підприємства - Чурілова, Г. А.; Жерліцин, Д. М.; Churilova, H. A.; Zherlitsyn, D. M. (Baltija Publishing, 2024)
Український гірничо-металургійний комплекс переживає серйозні труднощі. Розташування підприємств у зонах підвищеного ризику призводить до пошкоджень промислової інфраструктури та порушень логістичних ланцюгів. Невизначеність в енергопостачанні обмежують можливості для стабільної роботи підприємств. Дефіцит оборотних коштів та труднощі із залученням додаткового фінансування створюють постійні виклики для компаній. До негативних наслідків також можна віднести скорочення робочих місць і втрату кваліфікованих працівників, що змушені залишати регіон або навіть країну в пошуках безпечніших умов. Погіршення умов праці та нестача ресурсів призводять до зниження продуктивності, а постійні затримки в постачанні сировини та компонентів ускладнюють виробничі процеси.
Application of market trend and dynamics analysis methods to enhance enterprise operational efficiency