Організація роботи виробничих підрозділів ПРАТ "ІНГУЛЕЦЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ" в умовах неповного завантаження підприємства - Москот, А. А. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Мета роботи – Аналіз поточної ситуації і удосконалення організації роботи виробничих підрозділів Інгулецького ГЗК в умовах неповного завантаження підприємства Об’єкт дослідження – виробничий комплекс Інгулецького ГЗК Предмет дослідження – технологічні, організаційні та технічні аспекти удосконалення організації роботи виробничих та новоутворених сервісних підрозділів У першому розділі кваліфікаційної роботи «Вивчення поточної ситуації та перспектив роботи гірничодобувного підприємства в період повоєнної відбудови» наведено загальні відомості щодо ПРАТ "ІНГУЛЕЦЬКИЙ ГІРНИЧО-ЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ", особливості родовища та перспективи розвитку підприємства у повоєнний період. В другому розділі «Аналіз виробничих процесів і функцій технологічних підрозділів цеху, зокрема, в умовах неповного завантаження» проаналізована поточна ситуація на Інгулецькому ГЗК, робота виробничих підрозділів у умовах неповного завантаження підприємства та заходи із збереження виробництва, обладнання і колективу. В третьому розділі «Розробка рекомендацій стосовно можливості забезпечення рентабельної роботи активу у поточних умовах за новими напрямками та декількома сценаріями» Запропоновано та 6 обґрунтовано заходи з виконання виробничими підрозділами сервісних функцій для решти підприємств Об'єднаного ГЗК, зокрема, виробництва вибухових речовин, послуг з ведення вибухових робіт господарчим способом силами утвореної вибухової дільниці, ремонту гірничого обладнання, надання техніки на інші комбінати ОГОК, постачання будівельних матеріалів, зокрема щебню тощо. Також визначено параметри ведення видобувних робіт в кар'єрі у зменшених масштабах.. В четвертому розділі «Заходи з безпеки під час ведення видобувних робіт, виконання сервісних функцій на надання послуг виробничими підрозділами Інгулецького ГЗК» розглянуті питання безпечного виконання робіт при навантаженні електрифікованого залізничного транспорту з вибою, перевантажувальних пунктів, та при складуванні гірничої маси у відвали.
Наук. керівник: Каменець В. І., канд. тех. наук, доцент
Keywords: виробничий підрозділ; сервісний підрозділ; вибухова дільниця; господарчий спосіб; модульні перегородки; гірнича маса; кар’єр; відвал; продуктивність