Використання сучасного інструментарію проєктного менеджменту та настанов управління проєктами для бізнес-проєктів - Латишева, О. В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі використання інструментарію управління проєктами для їх ефективного планування та реалізації. Визначено особливості застосування стандартів проєктного менеджменту та відповідних гайдів (настанов зі зводу знань, керівництв, інструкцій) для бізнес-проєктів. Визначено інструментарій основних методології управління проєктами згідно сучасних стандартів. У статті описано сфери використання сучасного інструментарію проєктного менеджменту, а саме фреймворків, моделей та настанов управління проєктами для бізнес-проєктів.
Keywords: управління проєктами; проєктний менеджмент; стандарти управління проєктами; Project Management Body of Knowledge Guide; методології Agile та Waterfall; інструментарій управління проєктами; фреймворк