Штампування складнопрофільних плит із асиметричним осаджуванням радіусним інструментом - Кухар, В. В.; Ніколенко, Р. С.; Присяжний, А. Г.; Аніщенко, О. С. (Приазовський державний технічний університет, 2021)
Монографію присвячено питанням багатоперехідного об’ємного штампу-вання поковок плит та пластин складної конфігурації на кривошипних гарячештампувальних пресах. Удосконалені технології штампування складнопро-фільних поковок «Плита рухома» та «Супорт» за рахунок виконання профілювання заготовки асиметричним осаджуванням радіусними бойками. Експериментальні та теоретичні дослідження виконані за допомогою методів скінчено-елементного та фізичного моделювання.