Монтаж, налагодження та експлуатація електротехнічного обладнання : методичні вказівки до виконання практичних робіт - Шрамко, Ю. Ю. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2026)
Методичні вказівки розроблено для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Електрична інженерія» освітньо-професійної програми «Інжиніринг електропостачання та електромеханічних систем у металургії та гірництві» і призначено для забезпечення вивчення навчальної дисципліни «Монтаж, налагодження та експлуатація електротехнічного обладнання». Матеріал спрямований на формування у студентів системних професійних компетентностей у сфері організації та виконання електромонтажних робіт, проведення пусконалагоджувальних заходів, технічного обслуговування та експлуатації електротехнічного обладнання підприємств гірничо-металургійного комплексу. У методичних вказівках викладено основні теоретичні положення з технології монтажу електротехнічного обладнання, організації пусконалагоджувальних робіт, діагностики технічного стану та експлуатації електричних машин, трансформаторів, розподільчих пристроїв і систем електро постачання, приклади інженерних розрахунків, індивідуальні завдання, порядок виконання та оформлення і практичних робіт, питання для самоконтролю. Видання призначене для використання під час проведення аудиторних занять і самостійної роботи студентів з метою поглиблення теоретичних знань, розвитку інженерного мислення та набуття практичних навичок професійної діяльності у сфері монтажу, налагодження та експлуатації електротехнічного обладнання в умовах сучасних гірничих і металургійних підприємств.