Методика та результати визначення механічних властивостей товстолистового прокату зі сталі марки 10Г2ФБ - Присяжний, А. Г.; Кухар, В. В. (ДВНЗ «ПДТУ», 2021)
Одним з основних напрямів розвитку виробництва прокату є забезпечення його конкурентоспроможності на європейських та світових ринках за рахунок підвищення показників якості. Це повною мірою відноситься й до виробництва товстих листів, оцінка якості яких включає обов'язкове визначення показників фізико-механічних властивостей (ФМВ).