Дослідження динаміки метановиділення в виїмкових дільницях ПРАТ «ШУ «Покровське» в зонах з геологічними порушеннями і розробка методики розрахунку оптимального діапазону вуглевидобутку - Акулич, А. М.; Akulich, A. M. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
Метою роботи є дослідження динаміки метановиділення в виїмкових дільницях ПРАТ «ШУ «Покровське» в зонах з геологічними порушеннями і розробка методики розрахунку оптимального діапазону вуглевидобутку. Об’єктом дослідження є процес видобутку у очисному вибої, планування навантаження на очисний вибій, з урахуванням прогнозних гірничо – геологічних умов, наявності зон геологічних порушень, у взаємозв’язку з рівнем виділення метану.

The aim of the work is to study the dynamics of methane emission in the longwall sections of PJSC 'SHU 'Pokrovskoye' in areas with geological disturbances and to develop a methodology for calculating the optimal range of coal extraction. The object of the research is the process of coal mining in the mining face, the planning of the load on the mining face, considering the forecasted mining-geological conditions, the presence of geological fault zones, in relation to the methane emission level.
Research on the Dynamics of Methane Emission in Longwall Sections of PJSC 'SHU 'Pokrovskoye' in Zones with Geological Faults and the Development of a Methodology for Calculating the Optimal Range of Coal Extraction
Наук. керівник: Сахно І. Г., д-р тех. наук, професор
Keywords: очисний вибій; пласт; метан; навантаження; гірничо - геологічне порушення; контроль; розрахунок; навантаження; методика; алгоритм; видобуток; mining face; seam; methane; load; mining-geological disturbance; control; calculation; methodology; algorithm; extraction