Особливості конструкції та основні напрямки удосконалення крокуючого рушія потужних технологічних машин - Фідровска, Н. М.; Ярижко, О. В.; Крупко, І. В.; Fidrovskaya, N. M.; Yarizhko, O. V.; Krupko, I. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто особливості конструкції та процесу пересування технологічних машин, обладнаних чотирьохопорним крокуючим рушієм, із методикою визначення основних параметрів такого механізму. Показано фактори, що впливають на роботу привода такого механізму, їх вплив на ефективність та показано основні шляхи удосконалення такого механізму пересування.

The peculiarities of the design and process of movement of technological machines equipped with a four-axle stepping motor with the method of determining the main parametersof such a mecha-nism are considered.The factors influencing the operation of the drive of such a mechanism, their impact on efficiency and the main ways to improve such a mechanism of movement are shown.
Features of the construction and justification of the main parameters of the walking movement mechanism technological machines
Keywords: крокуючий рушій; екскаватор; технологічні машини; ексцентриковий привід; замкнутий кінематичний контур; стійкість; walking propulsion; excavator; techno-logical machines; eccentric drive; closed kinematic circuit; stability