Моделювання процесу прямо-зворотного видавлювання порожнистих деталей в умовах розділених осередків деформації - Левченко, В. М.; Марков, О. Є.; Алієва, Л. І.; Малій, Х. В. (КПІ ім. І. Сікорського, 2020)
Реалізована в вигляді програмного продукту модель процесу комбінованого прямо-зворотного видавлювання дає можливість розраховувати силу деформування як функцію переміщення інструменту та вирішувати задачі проміжної та кінцевої формозміни, модель також можна використовувати для аналізу процесів прямого і зворотного видавлювання з одним ступенем свободи течії металу.