Теорія прокатки : методичні рекомендації до вивчення розділу «Основи теорії обробки металів тиском» з дисципліни «Прокатне виробництво у чорній металургії» за освітньо-професійною програмою першого (бакалаврського) рівня «Металургія чорних металів» спеціальності 136 Металургія - Грибков, Е. П.; Кухар, В. В. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2024)
Наведено поняття пластичної деформації матеріалів, умови та фактори, що впливають. Розкрито поняття напруженого та деформованого стану, надані основні закономірності та теорії. Представлені основні елементи теорії прокатки та методи для визначення напружено-деформованого стану при прокатці та енергосилових параметрів процесу.
Keywords: методичні вказівки; прокат; деформація матеріалів; напружено-деформований стан