Діалектні тексти як джерело студіювання українських східностепових говірок - Дворянкін, В. О. (Baltija Publishing, 2018)
Загальновідомо, що діалектні тексти є надійним матеріалом для ґрунтовного опису всіх рівнів говіркової мови. Про важливість вивчення зафіксованих зв»язних текстів неодноразово свідчили наукові праці лінгвістів. Вітчизняний говірковий текстофонд необхідно постійно поповнювати. Це стосується як архаїчних, так і новожитніх українських діалектних обширів. Зокрема, актуальною на сьогодні залишається проблема формування фонотеки й текстотеки мовлення носіїв українських східностепових говірок Донеччини, які належать до новостворених. Зупинимося на деяких особливостях створення мовного кадастру названого говіркового масиву.