Комбіноване спорядження зі спеціального одягу та страхувальних ременів - Кас'яненко, С. Ф.; Кухар, В. В.; Малій, Х. В.; Володченкова, Н. В.; Кружилко, О. Є. (УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ОФІС ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙ, 2024)
Комбіноване спорядження зі спеціального одягу та страхувальних ременів складається з комбінування верхнього одягу з ременями безпеки в одному спорядженні, причому ремені безпеки проходять навколо плечей, талії та проміж стегон, містять утримуючі елементи, елементи регулювання, а також кріпильні елементи для з'єднання зі страховим тросом, у нижній частині спини куртки ремені приєднуються до поясу, з якого виходить пара стегнових ременів. Страхувальний пояс вшитий у захисний одяг суцільним, без елементів регулювання на наплічних ременях і на талії, а його розміри визначаються розмірами захисного одягу, крім того кожний з двох стегнових ременів складається з двох частин, які вшиті з боків та охоплюють стегна, причому частина, що містить регулюючий елемент, заводиться спереду стегна і є більш короткою, а довша частина заводиться ззаду стегна.