Зменшення експлуатаційних відмов і пошкоджень систем управління маслосистеми нагнітача коксового газу за рахунок вакуумного очищення турбінного мастила - Олєшкевич, Є. Г.; Богомаз, О. П.; Olieshkevych, Ye. H.; Bohomaz, O. P. (Baltija Publishing, 2024)
Однією з основних причин експлуатаційних відмов і пошкоджень систем управління, змащення й ущільнення валів газодувок є погіршення експлуатаційних характеристик турбінного масла. Принаймні частково це пов'язано з тим, що багато установок знаходяться наприкінці свого життєвого циклу. Крім того, наявні методи та обладнання для моніторингу поточного стану енергетичного масла та його очищення морально і фізично застаріли, тому не володіють високою ефективністю.
Reductin of operational failures and damage to control systems of the coke gas supercharger oil system due to vacuum cleaning of turbine lubricant