Розробка основних заходів з діджиталізації бізнес-процесу закупівель - Шевчик, Т. В.; Мінц, О. Ю.; Shevchyk, T. V.; Mints, O. Yu. (Baltija Publishing, 2023)
Диджиталізація бізнес-процесів це використання цифрових технологій, а саме електронних інструментів, пристроїв та ресурсів, які обробляють, генерують або зберігають дані, з метою покращення самого процесу та підвищення його продуктивності. Одним із бізнес-процесів підприємства ПРАТ «ІНГЗК» є процес закупівель. Ефективність закупівельної діяльності підприємства на сьогодні дуже важко уявити без використання технологій, які забезпечують дистанційний і фізично розподілений доступ до даних та обмін ними, співпрацю між Замовниками та Постачальниками, а також керування складними процесами, одним із яких є пошук Постачальників та перевірка їх на благонадійність. Саме тому на ПРАТ «ІНГЗК» була впроваджена автоматизована система публічних закупівель – платформа для проведення електронних торгів SAP Ariba Sourcing, яка має вагоме суспільне значення, сприяє економії часу, відкритості та прозорості, мінімізує корупційні ризики під час проведення електронних торгів. Але нажаль деякі етапи роботи на цій платформі не досконалі і потребують покращення з метою підвищення продуктивності.
Development of main digitalization measures at the enterprise