Зниження виробничих ризиків при проведенні робіт з ремонту та обслуговування техніки - Майстренко, В. В.; Володченкова, Н. В.; Токар, О. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021)
Створення здорових і безпечних умов праці – основне завдання роботодавця при виконанні робіт підвищеної небезпеки. Під час проведення робіт по ремонту та обслуговуванню техніки найбільш дієвим заходом зі зниження виробничих ризиків є застосування системиблокування, маркування та перевірки (БМП), призначенням якої є використання процедури по встановленню відповідних блокувальних пристроїв у місцях підключення джерел небезпечної енергії щоб відключити прилади або обладнання та уникнути випадкової подачі живлення.

Creating healthy and safe working conditions is the main task of the employer when performing high-risk work. During the repair and maintenance of equipment, the most effective measure to reduce production risks is the use of blocking, marking and inspection (BMP), the purpose of which is to use the procedure to install appropriate blocking devices at hazardous energy sources to disconnect devices or equipment and avoidaccidental power supply.
Keywords: охорона праці; небезпечна енергія; виробничий ризик; labor protection; dangerous energy; production risk