Оцінка ризику розвитку підтоплення с. Степове - Орлінська, О. В.; Максимова, Н. М.; Льовкіна, А. С. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Проблема підтоплення є особливо важливою, оскільки площі природного та техногенного підтоплення охоплюють близько 70 тис. км2території держави. Підтоплюються населені пункти, сільськогосподарські угіддя, погіршуються умови функціонування господарських об'єктів, знижується родючість земель, виникають надзвичайні ситуації. Оскільки проблема підтоплення є актуальною, то є розроблені нормативно-правові документи, відповідно до яких здійснюється моніторинг розвитку негативного екзогенного процесу.