Мехатронні системи в управлінні сільськогосподарською технікою - Голотюк, М. В.; Налобіна, О. О.; Бундза, О. З. (Національний університет водного господарства та природокористування, 2022)
Враховуючи останні досягнення в галузі штучного інтелекту та суміжних напрямів, галузь прикладного застосування технологій та методів обробки даних у вирішенні завдань управління можна і потрібно втілювати в сільськогосподарськой техніці. Головною особливістю побудови інтелектуальної систем управління є використання методів і технологій штучного інтелекту як засоби боротьби з невизначеністю зовнішнього середовища. Необхідність інтелектуалізації кожного з рівнів управління обумовлена схильністю виконуваних ними функцій впливу різних чинників невизначеності.
Mechatronic systems in management of agricultural equipment