Ідентифікація складів зберігання флотаційних реагентів як об’єктів підвищеної небезпеки - Христофорова, О. О.; Максимова, Н. М. (УДУ імені Михайла Драгоманова, 2024)
Технологія флотаційного доведення магнетитових концентратів, яка застосовуєтьсяна гірничо-збагачувальних комбінатах, складається з наступних операцій: усереднення концентрату в технологічних перемішувачах; флотування в машинах флотації; згущення та знешламлювання концентрату флотації в дешламаторах; згущення зливів дешламаторів в згущувачі для освітлення оборотної води; дешламація та магнітне збагачення пінного продукта флотації на сепараторах для отримання відвальних хвостів та промпродуктів магнітної сепарації; централізована фільтрація концентрату.Під час флотації використовують різні реагенти – збирачі та флокулянти, перелік яких періодично переглядається та оновлюється. Для забезпечення сталого виробничого процесу, як правило, річний запас реагентів зберігається на складахв межах проммайданчика.
Keywords: концентрат; флотація; реагенти; збагачення