Удосконалення планування ремонту і технічного обслуговування обладнання виробничих ділянок підприємства на прикладі ТОВ «Запорізький ливарно-механічних завод» (Криворізький підрозділ) - Стебунов, О. О.; Stebunov, O. O. (ТОВ «ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА», 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено систему організації технічного обслуговування і ремонтів (ТОіР) на прикладі Криворізької філії ТОВ «ЗЛМЗ». У першому розділі розглянуто теоретичні засади функціонування системи ТОіР, охарактеризовано її види, принципи планово-попереджувального обслуговування та роль у забезпеченні безперебійного виробничого процесу. Також проаналізовано міжнародні та національні нормативи (ISO 55000, ISO 9001, ISO 45001, IEC, IEEE, ДСТУ), що регламентують стандартизацію у сфері технічного обслуговування. У другому розділі виконано аналіз чинної системи ТОіР на підприємстві, зокрема організаційної структури технічної служби, системи регламентів, внутрішньої документації, посадових інструкцій та структури графіків ТОіР. У третьому розділі представлено аналіз методів технічної діагностики, обґрунтовано доцільність впровадження прогнозного підходу до зносу обладнання, а також запропоновано інтеграцію CMMS, SCADA та модулів управління запасами для оптимізації процесу планування ремонтів і формування аварійного запасу ТМЦ. Узагальнено переваги цифрової трансформації системи ТОіР. Запропоновані заходи спрямовані на підвищення ефективності технічного обслуговування, скорочення простоїв, зниження витрат і підвищення надійності функціонування обладнання у складних умовах металургійного виробництва.

This qualification thesis explores the organization of maintenance and repair (MRO) systems using the case of the Kryvyi Rih branch of LLC “ZLMZ.” The first section outlines the theoretical foundations of MRO functioning, characterizes its types, the principles of preventive maintenance, and its role in ensuring uninterrupted production processes. It also analyzes international and national regulations (ISO 55000, ISO 9001, ISO 45001, IEC, IEEE, DSTU) that standardize MRO activities. The second section presents an analysis of the current MRO system at the enterprise, including the organizational structure of the technical service, internal regulations, documentation, job descriptions, and the structure of MRO schedules. The third section examines diagnostic methods, substantiates the relevance of implementing a predictive approach to equipment wear, and proposes the integration of CMMS, SCADA, and inventory management modules to optimize maintenance planning and the formation of an emergency stock of materials. The advantages of digital transformation of the MRO system are summarized. The proposed measures aim to enhance maintenance efficiency, reduce downtime, lower costs, and improve equipment reliability under the demanding conditions of metallurgical production.
Improving the organization of maintenance and repair planning for equipment at production sites of the enterprise: a case study of Zaporizhzhia foundry and mechanical plant LLC (Kryvyi Rih branch)
Наук. керівник: Харченко О. С., кандидат економічних наук
Keywords: технічне обслуговування; ремонтне управління; total productive maintenance (TPM); risk-based maintenance (RBM); планування ремонтів; технічна документація; управління активами; система моніторингу (CMMS/SCADA); maintenance; maintenance management; maintenance planning; technical documentation; asset management; monitoring system (CMMS/SCADA)