Дослідження моделей та методів інформаційної підтримки формування змісту дисциплін освітньо-професійних програм у технічному університеті - Сагайда, П. І.; Ільяшенко, І. О. (НТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
У тезах представлено результати дослідження, метою якого є розробка концептуальної моделі та функціональних вимог до інформаційної системи (ІС) для підтримки формування та оптимізації змісту навчальних дисциплін освітньо-професійної програми (ОПП) «Комп’ютерні науки» в технічному університеті. Запропонований підхід інтегрує компетентнісну модель (на основі результатів навчання та таксономії Блума) з експертними методами (Дельфі, Аналіз ієрархій – АНР). Реалізований прототип ІС дозволить забезпечити узгодження змісту програми з міжнародними стандартами (ACM/IEEE, SFIA), аналіз покриття компетенцій і автоматизацію процесу розробки навчального плану.
Keywords: освітньо-професійна програма (ОПП); компетентнісний підхід; зміст дисциплін; Аналіз ієрархій (АНР); метод Дельфі; матриця компетенцій; інформаційна система; ACM/IEEE; SFIA