Робоча програма навчальної дисципліни «Незворотні процеси в гірських масивах і захист об'єктів поверхні при підробці гірничими роботами» - Сахно, С. В. (ТОВ "ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ "МЕТІНВЕСТ ПОЛІТЕХНІКА", 2024)
Особливістю курсу є вивчення діючих методик прогнозу зсувів, що регламентовані діючими нормативними документами, а також сучасних прогнозних методів на основі чисельного комп’ютерного моделювання. Особлива увага приділена графічній частині, що супроводжує розрахунковий процес, а саме побудові зон впливу гірничих робіт, захисних зон, зони безпечної глибини ведення гірничих робіт.