Удосконалення засобів індивідуального захисту від падіння при роботах на висоті - Кухар, В. В.; Кружилко, О. Є.; Кас’яненко, С. Ф.; Савейкін, В. С. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024)
Розглянута проблема безпеки працівників, які здійснюють роботу на висоті, та виявлені основні причини не використання працівниками засобів індивідуального захисту, поточні вимоги стандартів та законодавства, встановлені для засобів захисту. Запропонована необхідність розробки більш детальних вимог до класифікації робіт та захисних систем з метою підвищення безпеки працівників. Розглянуті можливості поєднання захисної куртки з лямковим поясом.
Keywords: безпека праці; роботи на висоті; підвищення безпеки; засоби індивідуального захисту